Η διατροφή και η ποιότητα ζωής στην
τρίτη ηλικία βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Κοινωνική
Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η
οποία έγινε την Τετάρτη 5 Μαρτίου στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δήμου Σπάρτης, παρουσία
του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Δ.Ε. Μυστρά, κ.
Θεοφάνη Λάζαρη, η διατροφολόγος του Γενικού Νοσοκομείου, κ. Αγγελική Αποστόλου,
αναφέρθηκε αναλυτικά στη σπουδαιότητα που έχει ο σωστός τρόπος διατροφής στις
ηλικίες άνω των 60 ετών, οπότε και αρχίζουν να επισυμβαίνουν αλλαγές στο
ανθρώπινο σώμα και οργανισμό, όπως η μείωση της μυϊκής μάζας, η μείωση της
οστικής μάζας και ταυτόχρονα η μείωση των θερμιδικών αναγκών.
Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του
ΚΑΠΗ και όσους συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση, αναφορικά με χρήσιμες
συμβουλές για την καθημερινή διατροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου